top of page
f1.avif

Cărți/Publicați 

Evanghelia pentru libertatea ta. Itinerarul vocațional

Cele șapte etape din care este alcătuită cartea, sunt prezentate sub forma unei metode de discernământ, nu doar pentru tinerii care sunt în căutarea propriei vocații, ci și pentru cei care au făcut deja alegerea lor fundamentală.

link

Vocația

”Cui se adresează această carte?... Celor tineri, aflați în căutare? Celor care cred că au găsit, dar nu sunt siguri? Celor care îndrumă pe alții în căutarea lor? Spre deosebire de ceea ce am fi înclinați să credem, aflarea vocației nu este un eveniment izolat în timp, o alegere pe care o facem o dată pentru totdeauna – și gata!

link

Să discutăm despre vocație

În acestă carte, tânărul Andrei Alexa abordează tematica sensului vieții omului pe pământ și pleacă de la capitalul de încredere și de iubire pe care Dumnezeu îl acordă fiecăruia în mod necondiționat.

link

Viața din belșug

Castitatea: un elan al vieţii consacrate, în care sexualitatea nu este amputată, reprimată, ci raportată la transcendent.

link

Secretul fericirii în Viața Consacrată. Insemnari psihologice si metodologice

Fericirea nu se poate dobândi solitar, nu e rodul unui efort izolat, nu e rezultatul unui act egosit, ci e rodul comuniunii; fericirea se dobândește împreună cu semenii, alături de ceilalți. Înăuntrul fiecăruia se află căutări, rătăciri, lumini și umbre, reușite dimpreună cu rateuri, însă cu toții suntem orientați către sensul vieții, vocația la fericire, prin consacrare și slujire.

link

Scrisoarea unui preot tânăr

Scrisă pe un ton cald, când fratern, când părintesc, această carte are avantajul că nu impune niște norme de conduită, ci mai degrabă transformă experiența sa pastorală într-un mic ghid de „supraviețuire” a preotului în societatea modernă.

link

Nu Perfecți, Ci Fericiți

Cartea ne propune să trecem de la o imagine elitară a vieții consacrate, de la o societas perfecta, la una familială, a fiilor lui Dumnezeu, adunată într-un unic Duh, o profeție pentru timpurile prezente, într-un cuvânt, la o viață consacrată fericită.

link

Cuvântul lui Dumnezeu și voturile religioase

O galerie impresionantă și ordonată de figuri biblice, interpretate și citite prin prisma voturilor religioase: ascultarea, castitatea și sărăcia. Personajele și situațiile, atât din Vechiul cât și din Noul Testament, regăsite în carte, ne dovedesc, cu prisosință, că în viața omului este prezent Dumnezeu, prin inspirațiile sale, cu lumina sa, prin atenționările sale.

link

Ca fulgerul vine din Orient

Din conversațiile prezentate în aceste pagini, cardinalul Lazzaro face să reiasă trăsăturile unei credințe generate în contactul asiduu cu Cuvântul lui Dumnezeu şi cu martorii Evangheliei; trăsăturile unei Biserici tinere şi întreprinzătoare, născută prin intermediul laicilor, trăsăturile unei slujiri sacerdotale care are nevoie să se regenereze la lumina Evangheliei, golindu-se de orice clericalism şi regândindu-se pe sine însăși «alături» şi «cu» fraţii laici, în comunități sinodale şi ministeriale.

link - Relatări autobiografice, anecdote, reflecții spirituale și pastorale (pauline.ro)

Să ne îmbrăcăm în lumină

Autorul cărţii ne propune un itinerariu spiritual pentru a ne trezi credinţa, pornind de la experienţa şi de la înţelepciunea monastică. Cu ajutorul scrierilor părinţilor monastici şi a textelor biblice cititorul este ajutat să parcurgă un itinerariu de conformare a vieţii la Cristos.

link- Viaţa în Duh, o introducere practică (pauline.ro)

În compania Duhului

Această carte se naște din experiența autorului ca îndrumător spiritual și doreşte să vină în întâmpinare, într-o manieră imediată şi practică, aceluia care se simte chemat să ofere îndrumare spirituală și tuturor celor care cred în Cristos şi care au descoperit – chiar şi pe cont propriu – că fără o călăuză se înaintează puţin şi haotic.

link- Introducere în practica îndrumării spirituale (pauline.ro)

Isus ne învață să educăm și să ne educăm

Isus, cel mai mare expert în formarea oamenilor, este unicul Model şi Învăţător care poate fi „Lumină şi Călăuză” pentru părinţi, educatori, formatori.

link - (pauline.ro)

Castitate fără pudoare

Inspirându-se mai cu seamă din părinții monahi, pr. Giuseppe Forlai dorește să dea glas nevoii „fără pudoare” de castitate evanghelică pe care o resimte societatea noastră post-umană.

link - Ce este, cum o trăim, cum ne vindecă (pauline.ro)

Curajul de a iubi. Psihologia Întâlnirii cu Dumnezeu

Omul se caută în primul rând pe sine, şi dacă are curajul de a-şi descoperi propria identitate, devine îndată conştient de necesitatea de a înainta tot mai mult în căutarea sa... către Fiinţa care este chiar izvorul identităţii sale. Dacă dorinţa sa este arzătoare şi căutarea sa constantă, îl va găsi fără îndoială, pe Dumnezeu, fiindcă El însuşi îi va ieşi în întâmpinare.

link - (pauline.ro)

Cristos, idealul călugărului

Prima parte a cărții ne prezintă, în linii mari, o expunere generală a ideii şi a instituţiei monastice, aşa cum apar ele acelora care voiesc să treacă pragul mănăstirii. Partea a doua dezvoltă programul pe care trebuie să-l îndeplinească sufletul dornic de a se adapta acestei instituţii, în aşa manieră încât să-i asimileze cu totul spiritul.

link - Conferinte despre viata monastica si religioasa

Isus către inima preotului

În această carte, autorul se pune să asculte vocea Maestrului divin. Este o convorbire șoptita de iubire divina, tăcută, profundă: Maestrul este cel care i se adresează inimii consacratului Său. Isus este cel care vorbește inimii preotului. Este convorbirea Creatorului cu creatura Sa.

link


Treziți lumea și luminați-o!

Cartea prezintă toate congregațile Bisericii Catolice prezente în România.

link

Isus către inima călugăriței

Mesajele lui Isus către inima călugăriței, reunite în această carte, au fost luate de pe anumite iconițe și din scrisori pe care Părintele Dolindo le-a trimis, în momente diferite, unor călugărițe pe care le îndruma sau care i se adresau pentru a primi lumină și sfaturi precise, în anumite situații din viața lor.

link

bottom of page